Vuoden 2014 marraskuussa Klovnit ilman rajoja ry toteutti kiertueen Etelä-Suomen vastaanottokeskuksissa. Projektiin lähti mukaan neljä vastaanottokeskusta: Punavuoren, Kaarlenkadun ja Lammin vastaanottokeskus sekä Espoon ryhmäkoti. Klovnit halusivat jakaa omaa osaamistaan ja iloa niille ihmisille, jotka ovat tulleet kriisialueilta turvaa etsien. Kolmen sirkustaiteilijan, kahden klovnin sekä ohjaajan voimin suunniteltiin esitysten lisäksi työpajoja niin aikuisille kuin lapsille.

Ensimmäinen vierailu toteutettiin Lammin vastaanottokeskuksessa, jossa vastaanotto oli erinomainen. Lapset pääsivät leikkimään ja vanhemmatkin lähtivät innokkaasti mukaan leikkeihin ja nauruihin hetkeksi unohtaen huolet tulevasta. Nauru raikui läpi vierailun. Jälkikäteen keskuksen työntekijöiltä tuli positiivista palautetta ja he toivottivat klovnit tervetulleiksi jatkossakin.

Toisena kohteena oli Espoon ryhmäkoti, jossa tilojen puutteen takia esitys toteutettiin pakkasessa. Vaikka näpit meinasivat jäätyä ja akrobatiatemput tuntuivat entistä raskaammilta, tiimi suoriutui loistavasti. Talon asukkaat katsoivat koko esityksen silmiä räpäyttämättä, vaikka vaatetus oli kevyttä. Nauraen ja iloiten nuoret osallistuivat työpajaankin ennakkoluulottomasti.

Kolmantena oli vuorossa tiivis Kaarlenkadun keskus, jossa esiintymistila oli niin pieni ja täynnä, että osa tempuista ei meinannut mahtua tilaan. Esitys sujui kuitenkin haasteista huolimatta mainiosti ja jälleen klovnit saivat niin lapset kuin aikuiset nauramaa. Työpaja oli riehakas ja hauska, kun lapset tekivät kuperkeikkoja ja näyttivät omia taidonnäytteitään. Neljäntenä ja viimeisenä klovnit valloittivat Punavuoren keskuksen asukkaiden sydämet.

Kokonaisuudessaan koko kiertue oli niin onnistunut ja tarpeelliseksi koettu, että toimintaa jatketaan tulevaisuudessakin. Pitää muistaa, että apua tarvitsevia on niin maailmalla kuin lähelläkin. Pidetään siis aina mielessä mottomme ─ ei lasta ilman naurua.