Toukokuun viimeisellä viikolla Helsinkiin kokoontui parikymmentä naurun ja ilon lähettilästä Australiasta, Etelä-Afrikasta, Kanadasta, Yhdysvalloista ja useista Euroopan maista. Suomen Klovnit ilman rajoja ry organisoi kansainvälisen järjestömme tämän vuoden yleiskokouksen. Kokous pidettiin Ruovedellä yhteistyökumppanimme Parasta Lapsille ry:n leirikeskus Pukkilassa. Suomalainen maaseutu ja järvimaisema hurmasivat kansainväliset vieraat täysin.

Eri maiden järjestöt päivittivät tilanteensa ja kertoivat projektien onnistumisista ja ongelmista. Käytiin läpi yhteistyöhankkeiden tilanne: Clowns Without Borders International oli hakenut mahdollisuutta ryhtyä yhteistyöhön UNESCOn ja PLAN INTERNATIONALin kanssa. Kolmen kokouspäivän aikana keskustelu kulki rahoituksesta taiteilijayhteistyöhön ja lakikysymyksistä yhteisten kokemusten käsikirjaksi kirjaamiseen. Tiukka paketti, mutta CWBI:n hallitus, johtoryhmä ja koordinaattori olivat valmistelleet asiat niin hyvin, että työ oli helppoa ja notkeaa. Välillä väiteltiin, mutta yhteistyön hengessä.

Illalla saunottiin ja vieraat pääsivät viileään järveen, monet ensi kertaa elämässään. Kokemuksia vaihdettiin ja iloiset mutta syvälliset keskustelut jatkuivat pitkälle vieraitamme ihmetyttävässä vaaleassa yössä. Pukkilan väki ruokki meidät hyvin ja tasaiseen tahtiin, saunaillan ateria nautittiin rannalla kodassa, joka loi omalta osaltaan maagista Suomi -tunnelmaa. Maailma oli koko ajan läsnä ihmisissä ja tarinoissa.

Kokouksen järjestäminen merkitsi meille lujempaa yhteyttä emojärjestöömme, uusia ystävyyksiä, kontakteja ja yhteistyömahdollisuuksia. Vuonna 2014 yli 640 klovnia osallistui 43 maassa 83 projektiin, jotka tavoittivat
352 700 lasta ja heidän yhteisöään, näistä useimmat pakolaislapsia. Tällaisessa työssä on kunnia olla mukana.