Vierailimme loka-marraskuun vaihteessa (27.10.-8.11.2015) yhdessä Ruotsalaisen Clowner utan Gränser -sisarjärjestömme kanssa Romanian Transylvaniassa. Kaksikielinen klovni- ja sirkusryhmä esiintyi Romanian romanivähemmistöön kuuluville lapsille ja nuorille.

Kiertueella olivat Suomesta mukana projektipäällikkö Outi Kautonen, notkeusakrobaatti Petra Solar, klovni Hanna Terävä ja laulaja Pipsa Toikka. Ryhmä vieraili kouluissa, orpokodeissa ja hoitolaitoksissa, sekä järjesti esityksiä ja työpajoja kylä- ja kulttuuritaloissa. Matkaa rahoitti Taike.

Paikalliset yhteistyökumppanimme olivat Heart to Heart, OvidiuRo ja Pata-Cluj, jotka kaikki työskentelevät vähäosaisten lasten parissa, keskittyen erityisesti syrjittyihin romaniyhteisöihin. OvidiuRo kannustaa perheitä tuomaan lapsiaan kouluun, ja etsii keinoja saadakseen aikaan muutoksen jotta koulutus alkaisi tuntua varteenotettavalta ja houkuttelevalta vaihtoehdolta köyhillekin perheille. Pata-Cluj työskentelee Pata Rat -nimisellä slummialueella, joka sijaitsee kaatopaikan kupeessa. Järjestö pyrkii ehkäisemään syrjäytymistä ja tukemaan alueen asukkaiden integroitumista muuhun yhteiskuntaan.

Järjestämme esityksestä ja matkalla kokemastamme koko perheelle soveltuvan infoesityksen Teatteriravintola Allotriassa (Musiikkiteatteri Kapsäkki Hämeentie 68) lauantaina 9.1.2016 klo 17. Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan rajattomien klovnien toimintaan ja nauramaan kanssamme! Ei lasta ilman naurua!