Infoshow projektista järjestetään Joensuussa, Kulttuurikahvila Laiturilla perjantaina 12.2.2016 klo 17. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin, tervetuloa!

Klovnit Ilman Rajoja vieraili joulukuussa 2015 Intiassa, Keralan osavaltiossa Hyvä Sisko? – projektin kanssa. Projekti tutki sosiaalisen klovnerian keinoin tyttöjen välisiä valtasuhteita, erityisesti ystävyydessä. Se toteutettiin kahden kulttuurin tyttöjen kanssa, Suomessa Joensuun Setlementin Tyttöjen Tuvan osallistujien kanssa ja Intiassa yhteistyötahojemme Infant Jesus Orphanage Homen ja Sukritham Homen orpokotien tyttöjen kanssa. Projektin vetäjinä toimivat Anni Pellikka ja Eija Jalkanen.

Esityksen valmistuttua sen ohelle luotiin teemapohjainen työpaja, jossa tytöt saivat esityksen näkemisen ja työpajaan osallistumisensa jälkeen luoda omat esityksensä teemasta. Tämä konsepti kiersi tyttökoteja Intian Keralan osavaltion alueella. Monille punanenien näkeminen oli heidän elämänsä ensimmäinen kerta ja vastaanotto tyttöjen orpokodissa oli hyvin innostunut – naurua riitti vatsalihasten kipeytymiseen asti!

Erityisen koskettavaa oli huomata se ääretön rohkaus, millä tytöt lähtivät esityksiään luomaan, eikä näissä kohtauksissa vältytty myös elämän tummempien sävyjen kuvaamiselta – hylkäämisiltä, kiusaamisilta, uhkaavalta alkoholinkäytöltä ja hyväksikäytön yrityksiltä. Tyttöjen oma-aloitteellisuus ja tahto käsitellä näitä asioita uudella tavalla, punaisen nenän kautta, teki meihin syvän vaikutuksen.