Herkkuja ja hassuttelua helsinkiläisille!

Unelmakahvila-hanke alkoi vuonna 2018 ja sai jatkoa vuodelle 2019. Kahvilat tavoittivat satoja helsinkiläisiä leikillisen yhteisöllisyyden äärellä. Tilat ja puitteet hankkeelle tarjosi Helsingin kulttuurikeskus. 

 IMG 9805

 

Klovnit ilman rajoja toteutti syksyllä 2018 Unelmakahvila-hankkeen yhteistyössä Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksen kanssa. Idea oli tuottaa tapahtuma Helsinkiin, jossa sosiaalinen klovneria, sirkus ja kahvilatoiminta muodostavat kutsuvan kokonaisuuden. Hankkeen rahoitti Helsingin kaupunki.

Jokaista kahvilaa oli toteuttamassa myös ihmisiä, joilla on turvapaikanhakijatausta. Toteutuspaikat olivat Malmitalo, Vuotalo ja Kanneltalo. Hanke sai jatkoa vuonna 2019, jolloin yhteistyökumppanina toimi myös Helsingin Diakonissalaitoksen päiväkeskus Hirundo. Toteutuspaikkoina toimivat Malmitalo ja Kanneltalo.

 

IMG 9862

 

Unelmakahviloiden kautta halusimme luoda erityistä tilaa monimuotoisuudelle, kun eri kulttuurien kohtaaminen tapahtuu yhteisen tekemisen, luomisen ja kokemisen kautta. Kahvilat saavuttivat suuren suosion ja eri ikäiset helsinkiläiset nauroivat yhdessä klovneille, kokeilivat heidän kanssaan leikkivarjoa ja jonglöörausta, nauttivat kahvista ja banistasta sekä koittivat ottaa jättisaippuakuplia kiinni. 

 IMG 9847

 

Kahvilassa tarjolla sekä suomalaisia että eksoottisia herkkuja ja pop up -sirkustyöpaja, jossa voi kokeilla sirkusvälineitä ja oppia erilaisia temppuja. Lisäksi mahdollisuus osallistua leikkituokioihin klovnien kanssa ja katsella heidän tekemiään hullunkurisia, lyhyitä esityksiä.

Kuvat: Marjo Pyykönen / KIR