Klovnit Madagaskarin vankiloissa

Madagaskar on ollut pitkään yksi maailman köyhimpiä maita ja saaren ekonominen ja sosiaalinen tilanne on huonontunut huomattavasti viime vuosina. Tammikuusta 2009 Madagaskar on ollut poliittisessa kriisissä, joka syntyi perustuslain vastaisesta hallituksen vaihdoksesta. Pääkaupunki Antananarivon silloisesta pormestarista tuli valtion johtaja, mutta kansainvälinen yhteisö ei hyväksynyt perustuslain vastaista vallan vaihdosta. Kriisi ja sitä seurannut yksityisten investoijien epävarmuus loi katkoksen talouskasvuun, mikä on vaikuttanut ankarasti saaren yhteiskunnan tilaan.

Matka oli täynnä kontrasteja. Läpeensä korruptoitunut ja taloudellisesti rutiköyhä maa on toisaalta myös uskomattoman rikas uniikin luontonsa myötä ja täynnä avoimia ihmisiä.

Vastaa

(*) Required, Your email will not be published